Egy Hullámhosszon Alapítvány

Szeretettel köszöntjük látogatóinkat !

 

2008 őszén a Gondviselés Kegyelméből és "egy hullámhosszon" gondolkodó emberek akaratából létrejött egy alapítvány és megszületett egy "Ház" Balatonszemesen.

Célunk: Fogyatékkal élő gyermekeknek, és családjaiknak, lehetőséget biztosítani egy kis balatoni nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz.  A fogyatékkal élők gondozóinak segítséget nyújtani, legyen az intézmény, vagy egy család, szolidarításunk jele és eszköze ez a pihenőhely. Olyan rászorulókat igyekszünk vendégül látni, akik egyébként nem jutnának el a Balatonhoz. Szeretnénk egy-egy család válláról, ha csak egy hétre is, levenni a terhet. Valamint szeretnénk felhívni a figyelmét egészséges embertársainknak, hogy a szolidarítás kifejezésének számtalan lehetősége és formája létezik. A mi kis mozgalmunkhoz is hozzájárulhatnak adományaikkal, melyet a ház karbantartására, fejlesztésére fordítunk.

Várjuk: Az Egy Hullámhosszon Alapítvány  olyan intézmények jelentkezését várja akik főleg fogyatékkal élő gyermekek gondozását, fejlesztését végzik. Maximum 24 fő elhelyezése lehetséges a nyaralóban. Két kerekes székes vendég fogadására is alkalmas az akadálymentesített földszinti lakrész. A házat egy-egy hétre tudjuk kiadni a mindenkori rezsi költségén, mint egy kulcsos házat. A rászorulók  felügyeletét és ellátását az igénybevevő intézmény vagy család végzi.

Az eltelt 11 nyár során mintegy 2.200 vendég fordult meg üdülőnkben. 35 intézményből érkeztek eddig pihenni vágyók. A visszatérő nyaralókon kívül, minden évben törekszünk újabb és újabb csoportok fogadására is. A hely adottságai, a víz közelsége illetve a ház komfortfokozata miatt igen közkedvelt, a fogyatékkal élők számára kényelmes pihenést tesz lehetővé.

Igyekszünk a ház műszaki állapotát évente megőrizni és fejlesztéseket végezni. Nemrégiben komolyabb beruházásokat eszközölhettünk. Évek óta terveztük a ház külső homlokzatát és a teraszt felújítani, valamint a napkollektoros vízmelegítési rendszert telepíteni. Ezeket a 2015-ös szezonra a KNORR-BREMSE cég és az Alapítvány a Közjóért jóvoltából sikerült megvalósítani.

A nyaraló címe: Balatonszemes, Semmelweis utca 55.

„Ossz szeretetet bárhová mész, legfőképp a saját házadban. Ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel, és boldogabban távozzék tőled, mint ahogyan jött.”

Teréz Anya

 

Egy Hullámhosszon Alapítvány Cím: 8636 Balatonszemes, Semmelweis utca 55. Telefon: 06-20-669-37-75 Email: info@egyhullamhossz.hu